您的位置:三立在线 > 托福频道页 > TPO > TPO1 > 托福TPO1阅读原文+题目+答案解析-The Origins of Theater
400-808-3771

托福TPO1阅读原文+题目+答案解析-The Origins of Theater

2019-04-17 10:38 三立在线 admin

分享到:0

摘要:以下是三立在线 托福 频道给大家整理的托福TPO阅读真题答案+解析,供大家参考。 1.The word championed in the passage is closest in meaning to A. changed B. debated C. created D. supported 正确答案:D 题目解析: champion: 拥护,支持。最常见的意思是冠军,但这里的champion是个动词,但他的意思应该与冠军有关,其实是拥护、支持的意思。与D选项对应。 2.The word a

以下是三立在线托福频道给大家整理的托福TPO阅读真题答案+解析,供大家参考。

  1.The word “championed” in the passage is closest in meaning to

  A. changed

  B. debated

  C. created

  D. supported

  正确答案:D

  题目解析:

  "champion": 拥护,支持。最常见的意思是冠军,但这里的champion是个动词,但他的意思应该与冠军有关,其实是拥护、支持的意思。与D选项对应。

  2.The word “attributes” in the passage is closest in meaning to

  A. ascribes

  B. leaves

  C. limits

  D. contrasts

  正确答案:A

  题目解析:

  "attribute: 把…归于(表示因果关系),首先看attribute本身,想到contribute和distribute,tribute是礼物,颂歌之意,那么与之相关的动词意思应该是送给,之前的at只起到加强作用,所以attribute的意思应该类似给。原文说出于对自然的不了解,人们认为好的坏的事情都是由于超自然的力量导致的,所以ascribe归因于正确。

  11.Why does the author mention “comedy”?

  A. To give an example of early types of theater

  B. To explain how theater helps a society respond to threats to its welfare

  C. To help explain why detachment is needed for the development of theater

  D. To show how theatrical performers become detached from other members of society

  正确答案:C

  题目解析:

  功能目的题,for example标志着应该往前看,前面是观点后面是例子。前文说已经给出的两个原因都不对,所以需要额外的解释,那么for example之前的句子就是额外的解释:One necessary condition seems to be a somewhat detached view of human problems.改句中关键的内容就是detached view,detached view of human problems指的是人们现实中遇到的问题和戏剧之间的分离,不是演戏的人和社会上其他人的分离,所以C对D错。

  3.According to paragraph 1, theories of the origins of theater

  A. are mainly hypothetical

  B. are well supported by factual evidence

  C. have rarely been agreed upon by anthropologists

  D. were expressed in the early stages of theater’s development

  正确答案:A

  题目解析:

  以origins of theater为关键词定位至本段第一句,one must rely primarily on speculation,主要靠推测,也就是A,主要是推论的。不认识hypothetical的话之后有解释说没有事实证据,所以也能说明是推论的. B 与原文反了。 C 与原文有出入。原文说:The most widely accepted theory, championed by anthropologists 说至少有一个理论得到人类学家广泛认同。 D 原文没有提到。

  12.Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

  A. A society’s rites were more likely to be retained in the oral tradition if its myths were admired for artistic qualities.

  B. The artistic quality of a myth was sometimes an essential reason for a society to abandon it from the oral tradition.

  C. Some early societies stopped using myths in their religious practices when rites ceased to be seen as useful for social well-being.

  D. Myths sometimes survived in a society’s tradition because of their artistic qualities even after they were no longer deemed religiously beneficial.

  正确答案:D

  题目解析:

  "原句转折,说仪式虽然被抛弃了,但随着仪式产生的戏剧却保留了下来。A选项的逻辑是条件,错,而且原文说rites没保留,A反了;B和A错的原因类似,首先因果关系错,其次myths没抛弃,说反了;C也错在抛弃了myths,与原文相反;D正确。"

  4.According to paragraph 1, why did some societies develop and repeat ceremonial actions?

  A. To establish a positive connection between the members of the society

  B. To help society members better understand the forces controlling their food supply

  C. To distinguish their beliefs from those of other societies

  D. To increase the society’s prosperity

  正确答案:D

  题目解析:

  "ceremonial action做关键词定位至全段最后一句:说人们是感觉到了他们的仪式性的活动和他们所期望的那种结果之间的联系之后他们才做这些事情的。前一句说:他们把无论好坏的结果都归因于超自然的力量,他们做这些事情是为了赢得超自然力量的眷顾,所以D为了整个社会的繁荣是正确答案。

  13.Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage.Where would the sentence best fit?

  To enhance their listeners’ enjoyment, storytellers continually make their stories more engaging and memorable..

  正确答案:D

  题目解析:

  "待插入句中有listener和storyteller,所以必须插在原文storytelling句之后,A和B排除,C的under this theory说明前面必须得有一个理论,Storytelling has been proposed as one alternative刚好是个理论,所以过渡紧密,不插入任何句子,答案应该是D,而且pleasures和待插入句中的enjoyment重复。"

  5.The word “this” in the passage refers to

  A. the acting out of rites

  B. the divorce of ritual performers from the rest of society

  C. the separation of myths from rites

  D. the celebration of supernatural forces

  正确答案:C

  题目解析:

  "就近原则往前,而且this不指代单个的名词,而指代整个词组或者句子,所以指代的应该是前面的the myths may even come to be acted out under conditions divorced from these rites,指的是仪式与神话的分离,C正确,注意divorce不仅仅可以表示离婚,等于separation。"

  14.Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points. Anthropologists have developed many theories to help understand why and how theater originated.

  A.The presence of theater in almost all societies is thought to have occurred because early storytellers traveled to different groups to tell their stories.

  B.Many theorists believe that theater arises when societies act out myths to preserve social well-being.

  C.The more sophisticated societies became, the better they could influence desirable occurrences through ritualized theater.

  D.Some theories of theater development focus on how theater was used by group leaders to group leaders govern other members of society.

  E.Theater may have come from pleasure humans receive from storytelling and moving rhythmically.

  F.The human capacities for imitation and fantasy are considered possible reasons why societies develop theater.

  正确答案:BEF

  题目解析:

  整篇文章是典型的现象解释结构,针对戏剧的为什么起源及如何起源给出几种解释。给出句Anthropologists have developed many theories to help understand why and how theater originated.是对全文大意的概括。典型正确答案应该分别概括几种关于起源的解释。 A 原文没说storyteller会到处走,所以A选项不对 B 正确,对应第一段段 C 错,原文第二段第四句说人越来越聪明之后,对超自然力量的识会变化,没说社会越复杂,好事越来越多。 D错,原文没说。 E正确,是对原文第三段第四段的概括。 F正确,是对原文第五段的概括。

  6.The word “autonomous” in the passage is closest in meaning to

  A. artistic

  B. important

  C. independent

  D. established

  正确答案:C

  题目解析:

  "autonomous: 自主的,自治的,自发的。从这个词本身看,auto是自动的意思,所以跟它最有关联的就是C的independent独立了。A是艺术的;B是重要的;D是确定的。

  7.According to paragraph 2, what may cause societies to abandon certain rites?

  A. Emphasizing theater as entertainment

  B. Developing a new understanding of why events occur

  C. Finding a more sophisticated way of representing mythical characters

  D. Moving from a primarily oral tradition to a more written tradition

  正确答案:B

  题目解析:

  以abandon rites做关键词定位至全段倒数第三句,有个as a result,说明之前的句子是导致人们放弃这种仪式的原因,也正是问题的答案。随着人们越来越智慧,他们对超自然的能力的认识,还有超自然能力和他们所期待的结果之间的因果关系会变化,也就是很多人不再认为是超自然的能力在左右他们,所以B有了新的认识是正确答案。 A entertainment概念在本段最后才提到。 C sophisticated 概念在前句提到,原文As a person becomes more sophisticated,是说人变得复杂了,而不是复杂的代表神秘角色的方式。 D 原文完全没有提到。

  8.All of following are mentioned in paragraph 5 as possible reasons that led societies to develop theater EXCEPT

  A. Theater allows people to face that they are afraid of.

  B. Theater gives an opportunity to imagine a better reality.

  C. Theater is a way to enjoy imitating other people.

  D. Theater provides people the opportunity to better understand the human mind.

  正确答案:D

  题目解析:

  排除法,原文第二句问Why did theater develop, 接着给出了两个原因,一个是人们乐于模仿,一个是人们想要把现实理想化,A答案对应原文倒数第二句,正确,不选:Thus, fantasy or fiction (of which drama is one form) permits people to objectify their anxieties and fears, confront them, and fulfill their hopes in fiction if not fact. B答案对应第二个原因:Another, advanced in the twentieth century, suggests that humans have a gift for fantasy, through which they seek to reshape reality into more satisfying forms than those encountered in daily life. C答案对应第一个原因:Another, advanced in the twentieth century, suggests that humans have a gift for fantasy, through which they seek to reshape reality into more satisfying forms than those encountered in daily life. D选项没有提及,所以错,选。

  9.Which of the following best describes the organization of paragraph 5?

  A. The author presents two theories for a historical phenomenon.

  B. The author argues against theories expressed earlier in the passage.

  C. The author argues for replacing older theories with a new one.

  D. The author points out problems with two popular theories.

  正确答案:A

  题目解析:

  "正如上题所解释的那样,先问了一个问题Why did theater develop, 接着给出了两个原因,所以答案是A,D虽然也说了两个理论,但原文没说这两个理论有什么问题,所以D错。"

  10.The word “penchant” in the passage is closest in meaning to

  A. compromise

  B. inclination

  C. tradition

  D. respect

  正确答案:B

  题目解析:

  penchant: (强烈)倾向,嗜好,趣味。A是妥协;B是倾向;C是传统;D是尊敬。对应原文:But neither the human imitative instinct nor a penchant for fantasy by itself leads to an autonomous theater. 原文与penchant并列的词是imitative instinct,对于幻想的什么什么,上面两题都说了人们弄出戏剧的两个原因,一个是模仿,对应这道题里的imitative instinct,另外一个就是把现实理想化,也就是爱幻想。所以penchant应该表示喜欢,喜爱之意。compromise妥协和tradition传统都不靠谱,respect尊敬有些靠谱,但和inclination倾向比起来明显不是正确答案。

  以上就是小编为大家带来关于托福TPO1阅读的原文和解析了,当然除了原文和解析,还给大家提供了托福tpo听力音频下载,三立在线托福将第一时间为考生发布最全、最新、最专业的托福资讯及托福考试资料及机经,想要了解托福培训及辅导,点击“托福辅导班”即可。如果你还有不懂的问题,也可以点击在线咨询,联系我们哦!

 托福TPO1-54全套资料和模考软件下载

 



相关字搜索:   

Copyright ©2004-2018 www.xiaoma.com All Rights Resserved 三立在线版权所有

咨询电话:400-808-3771 地址:上海市静安区愚园路172号B座12楼

关于我们 网站地图

沪ICP备16042710号-7

京公网安备 11010802021370号